Frosset vann

Nå som det er så kaldt og vinterkulda ikke slipper taket er det viktig å holde vannet frostfritt. Dette er for å ha vann inn i bygningen og ikke minst for å hindre vannlekasjer når vannet tiner igjen. For en del eldre bygninger kan det med eldre rør lettere sprekke og skapte lekasjer.

Forebyggende tiltak:

  • Pass på at det alltid er over 0 grader i alle rom hvor det er vannrør
  • Sørg for at vann inn til bygningnen ligger frostfritt.

Det å holde et rom i f.eks kjelleren eller andre steder i bygget en ikke bruker så ofte frostfritt kan hjelpe mye på vannet. Her er det mange produkter som kan løse denne utfrodringen. Frostvakt og andre varme løsninger hjelper på for holde varmen oppe. Dette er også viktig på hytta som ikke brukes like mye.

Frostfritt vann inn til bygget er ikke alltid gitt. Det er viktig å passe på at vann og avløp som går i bakken ligger dypt nok eller har god isolasjon som hindrer froste. Hva som er frostfri dybde varierer på hvor du er. Noen steder er det kun 1 meter, mens andre steder er det mye dypdere.

Graving om vinteren høres kanskje dumt og vanskelig ut. Det finnes mange produkter som hjelper til med tining av bakken som gjør selve gravearbeidet lett. Når en graver på vinteren er det også mindre skader på bakken rundt. Det er lett å skille masser fra hverandre og fra bakken under som fortsatt er frosset. Resultatet er at tomten og kanskje spesielt hagen blir mye raskere fin å bruke når våren kommer.

Les mer om vintergraving her.

Kontakt oss om frossne rør eller vintergraving: